Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

10 November 2009

Google streetview in Utrecht

Een linkje voor de liefhebber: naast Groningen en Amsterdam staat nu ook Utrecht gefotografeerd vanaf de weg op Google maps. Kun je bijvoorbeeld zien waar ik werk.

Update: Nu ook streetview in Usquert en omstreken.

7 November 2009

Speeldoosje

Het project van vorige week: het Noorse verjaardagsliedje Hurra for deg op een “programmeerbaar” speeldoosje. Ziehier het resultaat:

28 October 2009

Verloren

Voor het nageslacht (op uitdrukkelijk verzoek van Brenda): ik heb zojuist een keertje verloren van Brenda. Met een spelletje Leids kwartetten. Dat gaat net als gewoon kwartetten, maar dan met kaarten op het gebied van Leiden.

Laat het dan ook niet onvermeld blijven dat ik daarvoor twee keer gewonnen heb met barricade, en de tweede kwartetronde heel aardig terugkwam met een gelijkspel.

18 October 2009

Studio-opname

Studio-opname MarieBinnenkort in de betere platenzaak: de studio-opname van Marie. Dat is de nieuwe hit van de Utrechtse zangeres Lo’Ann (die naar verluidt ook zanglessen geeft). De tekst van de gegarandeerde carnavalskraker luidt:

Marie, Marie, Marie,
Marie doe dat toch niet.
Neem nou die boxershort,
En doe die string nou niet!

De hit was zelfs al te beluisteren bij Paul de Leeuw. En afgelopen woensdag was dus de studio-opname, in Studio Moskou. En raad eens wie de accordeonpartij inspeelde.

24 September 2009

Met blokken spelen

BausackIk heb een nieuw spelletje: Bausack. Mijn nieuwe (tijdelijke) buurvrouw Tanja heeft het voor me meegenomen uit Berlijn: in Nederland is het al amper meer te krijgen. Het is al een oud spel, uit 1987. Maar waarschijnlijk is het idee nog een stuk ouder: maak een zo hoog mogelijke toren met onregelmatige blokken uit de blokkendoos. Het is erg leuk om de zwaartekracht te tarten en torens zoals hiernaast te maken.

Laat ik voor de volledigheid eens melden dat Brenda heeft gewonnen. Zie je wel dat ik tegen m’n verlies kan? (En nu eerst een potje Boggle.)

20 September 2009

Greenwheels

Greenwheels by PjotrP, from FlickrHet was vandaag autovrije zondag. En om dat te vieren hebben we vandaag eens ons Greenwheels-abonnement geprobeerd. Greenwheels is een vorm van autodelen: er staan alleen in mijn wijk al zo’n 30 rode autootjes. Met op de achterruit heel vrolijk: Vrijheid, blijheid op wielen. Het systeem werkt uitstekend, en we hebben lekker drie uur getoerd.

We zijn onder andere naar het Russisch Ereveld in Leusden gereden. Daar liggen zo’n 800 Russische soldaten begraven. Journalist Remco Reiding is al een tijd bezig met een project om de nabestaanden van de hier begraven soldaten op te sporen.

Russisch Ereveld

5 September 2009

Jarig huis

Foto in het Stadsblad
Dit weekend bestaat het complex waarin ik woon (ongeveer) 100 jaar. En het schijnt dat het daarmee het oudste complex voor sociale huur is in Utrecht. Daarom wordt er vanavond een groot feest gevierd. Op RTV Utrecht was al een aankondiging te zien, met mijn buren.

Bovendien stonden we ook in een artikel in het Stadsblad (zie ook de hele pagina).


De eerste filmpjes van het feest staan al op de buurtsite.

26 August 2009

Op de voorpagina

CrackbookWoeha! Terwijl ik op vakantie was, stond een foto van mij op de voorpagina van de (digitale) Sydney Morning Herald. Het is een foto van mijn Macbookje, toen er een barst in zat. Dat gebeurt bij meer Macbooks, daarom worden ze ook wel Crackbooks genoemd. Mijn Macbook is trouwens keurig door Apple gerepareerd. De Sydney Morning Herald heeft mijn foto van Flickr gehaald. Daarbij is trouwens wel de licentie van mijn foto geschonden: ze hebben m’n naam niet genoemd.

Over die licentie gesproken: mijn eerste artikel is verschenen, en mag (onder vermelding van de auteursnamen) vrij verspreid worden.

Update: Na een e-mailtje heeft de Sydney Morning Herald netjes m’n naam toegevoegd.

24 August 2009

Tammo Jans leven van de afgelopen maanden…

Wat voor spannends heeft u dan allemaal gemist uit het spannende leven van Jan/Tammo Jan/Tammo/TJ? Nou, best veel. Hij wilde het ook allemaal wel met de trouwe lezers delen, de drafts stonden zelfs al klaar, maar het leven als kersverse doctor met een baan en een aantal hobby’s is behoorlijk druk (het vorige berichtje heeft hij snel na z’n zangles getikt, nu is hij naar badminton). Even overwoog hij dit blog dan maar rustig te laten sterven, uit tijdgebrek en de steeds groter wordende achterstand. Maar dat vond ik wel erg jammer en dus heeft hij beterschap beloofd: na deze reanimatiepoging zal hij de blogpen zelf weer oppakken.

  • De Dom van UlmUlm: wat hij er precies gedaan heeft, weet ik eerlijk gezegd niet, maar de Universitaet Ulm vond een stukje van Jans proefschrift zo boeiend, dat hij in juni een weekje langs mocht komen om er over te vertellen en een paar computerjongens te helpen de boel te implementeren. Bijkomend voordeel was dat Ulm een aardig Zuid-Duits stadje is, met mooie heuvels om in te fietsen en een hoge Dom.
  • Optreden RAI: Pieremachochel trad op in de RAI, als afsluiting van een internationaal tandartsencongres. Dat was weer eens wat anders dan een avondje in een bejaardentehuis of een middagje in een winkelcentrum (ook altijd leuk overigens), met wachttijd achter de schermen, dansen op een podium, versterkte muziek en felle lampen. Net echt, zeg maar. De muzikanten hebben goed gespeeld en de dansers dansten bijna foutloos.
  • Hora finita et Arthuri: de UU is niet alleen een dr. Dijkema rijker, maar ook een dr. Van Dam! Arthur verdedigde z’n proefschrift (Go with the Flow) twee dagen na Jan, deed het prima en gaf daarna een leuk en gezellig feestje aan de gracht.
  • Xynix Opera: net als in 2007, 2006 en 2005 was Jan deze zomer ook weer vrijwilliger bij Xynix Opera, die dit jaar King Arthur van Purcell op Fort Rhijnauwen opvoerde. Hoewel geen briljante parkeerwacht (vraag zelf maar hoe dat zit), heeft hij er met plezier zes avonden gewerkt, omdat hij bijna elke avond mee mocht kijken. En het was na zes keer nog steeds mooi. Oordeelt zelf.
  • Lezend stelKreta: we wisten al twee jaar dat we gingen, we hadden ons er goed op voorbereid, Sari en Monique zouden het huis bewaken en nu was het dan zover! We gingen met de hele familie (mama, Peter, broers en aanhang) naar Damnoni op Kreta, om te vieren dat mama en Peter 12,5 jaar getrouwd waren. Het waren twee mooie weken, met als hoogtepunten: down hill mountainbiken (90% downhill), een bergwandeltocht (vertrek om 05h00…), opgravingen in Festos (van de diskos van) en het historisch ook boeiende Gortys, een autotocht door de bergen, een middagje varen en een ‘rustig’ banaantochtje. Daarnaast hebben we veel op het strand gelegen en gezwommen, veel gelezen en Jan heeft elke avond een raki achterover geslagen. De fotoserie daarvan is te bevragen bij zijn moeder. Het was steeds prachtig, zonnig weer en door een straffe meltemi was het prima uit te houden op het strand!

Zo. Weer bij. En dan heb ik nog niet eens verteld over onze recentste fietstocht naar Rinse en Mirianne, onze weegcertificaten uit Oudewater, ons bezoekje aan Grafhorst en Jans nieuwe baan. Maar dat vraagt u hem zelf maar.

Gastblogger

Vanochtend stond in de krant een artikel over spookblogs. De schrijver van dat artikel definieert dat als blogs die meer dan een week niet ge├╝pdatet zijn. Strikt genomen was mijn blog dus tot voor zeer kort overleden.

Er is natuurlijk een reden voor de lange inactiviteit, die ik al eens eerder genoemd heb: ik had het te druk met leuke dingen doen. Daardoor is de achterstand dubbel zo hard opgelopen: enerzijds schreef ik niet en anderzijds beleefde ik heel veel leuke dingen.

Nu dient zich een mooie oplossing aan: Brenda (professioneel schrijver) heeft voorgesteld om m’n blog te reanimeren! En ik ga snel even wat leuks doen.

Oudere berichten »