Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

24 August 2009

Tammo Jans leven van de afgelopen maanden…

Wat voor spannends heeft u dan allemaal gemist uit het spannende leven van Jan/Tammo Jan/Tammo/TJ? Nou, best veel. Hij wilde het ook allemaal wel met de trouwe lezers delen, de drafts stonden zelfs al klaar, maar het leven als kersverse doctor met een baan en een aantal hobby’s is behoorlijk druk (het vorige berichtje heeft hij snel na z’n zangles getikt, nu is hij naar badminton). Even overwoog hij dit blog dan maar rustig te laten sterven, uit tijdgebrek en de steeds groter wordende achterstand. Maar dat vond ik wel erg jammer en dus heeft hij beterschap beloofd: na deze reanimatiepoging zal hij de blogpen zelf weer oppakken.

  • De Dom van UlmUlm: wat hij er precies gedaan heeft, weet ik eerlijk gezegd niet, maar de Universitaet Ulm vond een stukje van Jans proefschrift zo boeiend, dat hij in juni een weekje langs mocht komen om er over te vertellen en een paar computerjongens te helpen de boel te implementeren. Bijkomend voordeel was dat Ulm een aardig Zuid-Duits stadje is, met mooie heuvels om in te fietsen en een hoge Dom.
  • Optreden RAI: Pieremachochel trad op in de RAI, als afsluiting van een internationaal tandartsencongres. Dat was weer eens wat anders dan een avondje in een bejaardentehuis of een middagje in een winkelcentrum (ook altijd leuk overigens), met wachttijd achter de schermen, dansen op een podium, versterkte muziek en felle lampen. Net echt, zeg maar. De muzikanten hebben goed gespeeld en de dansers dansten bijna foutloos.
  • Hora finita et Arthuri: de UU is niet alleen een dr. Dijkema rijker, maar ook een dr. Van Dam! Arthur verdedigde z’n proefschrift (Go with the Flow) twee dagen na Jan, deed het prima en gaf daarna een leuk en gezellig feestje aan de gracht.
  • Xynix Opera: net als in 2007, 2006 en 2005 was Jan deze zomer ook weer vrijwilliger bij Xynix Opera, die dit jaar King Arthur van Purcell op Fort Rhijnauwen opvoerde. Hoewel geen briljante parkeerwacht (vraag zelf maar hoe dat zit), heeft hij er met plezier zes avonden gewerkt, omdat hij bijna elke avond mee mocht kijken. En het was na zes keer nog steeds mooi. Oordeelt zelf.
  • Lezend stelKreta: we wisten al twee jaar dat we gingen, we hadden ons er goed op voorbereid, Sari en Monique zouden het huis bewaken en nu was het dan zover! We gingen met de hele familie (mama, Peter, broers en aanhang) naar Damnoni op Kreta, om te vieren dat mama en Peter 12,5 jaar getrouwd waren. Het waren twee mooie weken, met als hoogtepunten: down hill mountainbiken (90% downhill), een bergwandeltocht (vertrek om 05h00…), opgravingen in Festos (van de diskos van) en het historisch ook boeiende Gortys, een autotocht door de bergen, een middagje varen en een ‘rustig’ banaantochtje. Daarnaast hebben we veel op het strand gelegen en gezwommen, veel gelezen en Jan heeft elke avond een raki achterover geslagen. De fotoserie daarvan is te bevragen bij zijn moeder. Het was steeds prachtig, zonnig weer en door een straffe meltemi was het prima uit te houden op het strand!

Zo. Weer bij. En dan heb ik nog niet eens verteld over onze recentste fietstocht naar Rinse en Mirianne, onze weegcertificaten uit Oudewater, ons bezoekje aan Grafhorst en Jans nieuwe baan. Maar dat vraagt u hem zelf maar.

1 Comment »

  1. Dat gaat je goed af, Brenda! Professioneel inderdaad en vol met links, zoals Tammo het zo graag ziet. Ik kijk uit naar de volgende.

    Comment by Arthur — 27 August 2009 @ 09:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment