Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

31 December 2003

Veul hail en zegen!

Bij dezen wens ik alle lezers van mijn weblog alle goeds in 2004! (En dat geldt dus ook vast voor hun verjaardag en de kerstdagen.) Ik ga zo nog even een potje sjoelen, en daarna ga ik het dorp in om naar het vuurwerk van de Donderbussen te kijken en de kerkklok te luiden. Voor wie dat nog op tijd is – ik twijfel eraan of die wel genoeg te doen heeft – ook een prettige jaarwisseling gewenst.

Half jaar uptime, herzien

De server waarop dit weblog draait heeft vandaag echt een halfjaar uptime, in tegenstelling tot wat ik eerder schreef. Nu is de uptime dik 182 dagen, en inderdaad is 182 maal twee ongeveer 365 dagn. Dat niemand me erop gewezen heeft dat de vorige calculatie schromelijk fout was!

Insluipert

Gisteren is op het werk een meneer binnengekomen (gewoon deur de deur) die zich voordeed als de nieuwe schoonmaker. Hij heeft niet schoongemaakt, maar alleen maar de portemonnee van Marjan gejat. En zichzelf een kopje koffie ingeschonken. Schande!

‘t Hoogt

Ik ben vanavond met een tegoedbon van Margaret en met Alex naar ‘t Hoogt geweest, en wel naar de film Goodbye Lenin (probeer ook het online spel). Het is een prachtige dramafilm over de de DDR, met ook hilarische momenten. Een echte aanrader. Alex en ik waren een tikkie te laat (omdat we eerst nog met Peter boerenkool hadden gegeten), dus moesten we op de eerste rij zitten, wat in de bioscoop geenszins eersterangs is. Ik heb nog een beetje kramp in m’n nek, maar de film maakt het zeker goed. En ik ga vaker naar ‘t Hoogt, er draaien fantastische dingen! Binnenkort staan op de agenda in ieder geval High Society, Hollands licht en Lilja 4-ever (van de maker van Fucking √Öm√•l).

30 December 2003

Verhuizing

Vandaag was het dan echt zover dat ik afscheid moest nemen van Margaret en kornuiten. Ik was uitgenodigd op de thee, maar heb eerst op het instituut nog wat werk voor d’r afgemaakt. (Memo aan mezelf: dat moet ik nog even mailen, dit keer met attachment.) Toen ik in het oude huis aankwam was men druk aan het verhuizen, of beter gezegd uitruimen. Dus ik heb even wat geprobeerd te helpen, door te doen waar ik goed in ben: computeren. Ik heb twee computers gedemonteerd en ingepakt, waarvan eentje een heel interessante Apple. Diezelfde computer heb ik ook weer uitgepakt en ge√Ønstalleerd, want ze wilden toch nog even internetten. Ook heb ik heel secuur een kast gedemonteerd, die vervolgens bij het grofvuil werd gezet. Dat had effici√´nter gekund, maar ik ben even leuk bezig geweest :-)

Ter afsluiting – voor mij althans, het is nog niet helemaal af – zijn we uit eten geweest bij een surinaamse winkel in Lunetten. Daarna heb ik in het lege huis nog een topje thee gedronken (de anderen een kopje koffie), en heb ik toch echt afscheid genomen van een van m’n favoriete collegae, en haar (en Coen) nu geadopteerd als vriend. En logeeradres natuurlijk.

Spelen

Gisteren heb ik met Lars en Sira, allebei vrienden van de lagere school, gespeeld. De afspraak was een beetje verkeerd gelopen (mea culpa), waardoor Lars vier uur te laat kwam. Nou ja, hij was eigenlijk een uur te vroeg voor de afspraak die hij dacht gemaakt te hebben, dus hem valt niks te verwijten. En dat doen we dus ook maar niet. We hebben ‘s middags wat spelletjes (Boggle en 3D 4 op ‘n rij) gespeeld, waarna Lars en ik als technische jongens bij Sira thuis naar haar computer mochten kijken. Daar hebben we in totaal zo’n drie uur naar gekeken, met als conclusie dat wij niet in staat waren een intern “Plug ‘n Pray” modem te installeren onder Windows 2000.

Als dank mochten we echter mee-eten bij Sira en haar vriend. Het werd een heerlijke maaltijd, van een soort die ik nog nooit eerder geproefd had. De eerste gang bestond uit gebakken aardappelen met champignons en een gebakken ei. Vervolgens werd er een pizza geserveerd. Het hoofdgerecht bestond uit rijst met daardoor spinazie, en als dessert was er bitterkoekjesvla. Een waar culinair hoogstandje!

Het speelpartijtje heb ik samen met Lars afgesloten door het tweede deel van The Lord of the Rings” te kijken. Ik denk dat die film voor mij iets te moeilijk is. Toen Lars naar huis was heb ik nog een leukere film gekeken: Fucking √Öm√•l, een Zweedse film over twee tienermeisjes. Van veel meer kwaliteit dan uit deze korte beschrijving blijkt: een echte aanrader!

Fietsendievenkerst

De fietsendieven op het station (zo die er al zijn, ik heb er nog nooit een gezien) hebben dit jaar de kerstgedachte in ere gehouden: ze hebben m’n fiets de hele Kerst laten staan. Ik had hem, met mijn naieve hoofd pal voor de ingang van de verslaafdenzorg gezet. Blijkbaar is dat geen enkele garantie dat een fiets gestolen wordt, en blijkbaar is mijn hoofd niet te naief.

27 December 2003

Marry Christmas

Ik kreeg vandaag van mijn trouwe Noorse fan (vanwege mijn wereldrecord Prince) een kerstkaart – wederom met een kleine letter – met de kerstwens “Marry Christmas, I hope you got all the Christmas present from your list”. Ik hou veel van Kerst, maar dit is toch wel een wens die me wat ver gaat…

Meer Kerst

Gisteren, tweede kerstdag (met een kleine letter, want het is slechts een afgeleid woord van Kerst), heb ik in Oosterhesselen tot twee maal toe dramatisch verloren met boerenbridgen. Maar het was gelukkig wel gezellig. ‘s Avonds hebben we het kerstfeest afgesloten met een heerlijk gourmetmaal.

Het kerstfeest is overigens om te gedenken dat het kindeke Jezus is geboren in een voederbak, aldus de nieuwe bijbelvertaling die eind dit jaar voltooid wordt.

25 December 2003

Kersthaas

Ik heb zojuist als tweede kerstdiner (het eerste was de snert van gisteravond) echt “Gefundenes Fressen” gegeten: papa had langs de kant van de weg een verse haas gevonden, en die hebben we net verorberd. Het was nog wel lekker ook; te vergelijken met gewoon vlees. Het lekkerst was – zoals altijd – het toetje, dat bestond uit een appelflap met lammetjespap erover en een bolletje ijs erbij. Smullen :-)

Oudere berichten »