Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

13 December 2005

Uit de lucht

Lekkere timing. Ik ga verhuizen, maar eerst nog een nieuwe internetaanbieder voor het oude huis. Dat gaat morgen in. Morgen ga ik naar een conferentie in Bad Honnef, en ik kom pas zondag weer terug. In de tussentijd doet waarschijnlijk internet het niet, en is m’n site dus onbereikbaar. Maar waarom schrijf ik dit dan? Tsja….

Verhuizen!

Ik ga verhuizen! Morgenochtend teken ik het contract. Je kunt de plaats van m’n nieuwe huisje zien op www.slopenhoezo.nl, het is namelijk een stadsvernieuwingsgebied. Dat betekent dat over een jaar of wat het complex gerenoveerd of afgebroken wordt, en ik een urgentie krijg. In de tussentijd heb ik een eigen douche, keuken, slaapkamer, woonkamer en zelfs tuin. Ik verwacht in de kerstvakantie te gaan klussen, en eind januari zeg ik m’n huidige kamer op. Wie wil helpen klussen of verhuizen: neem gerust contact op!

9 December 2005

Hoi, een doi

Arthur maakte me er net op attent dat er zoiets bestaat als DOI. Dit staat voor Digital Object Identifier, en is zoiets als de opvolger van ISBN, maar dan voor online documenten. Ik kende dit systeem nog niet, maar het blijkt dat ik zelf ook een DOI heb: 10.1007/s10558-005-7671-3. Wie van mijn lezers heeft ook een DOI? Wie de meeste DOI’s heeft wint.

5 December 2005

Sinterklaasavond

Via een geautomatiseerd lootjestreksysteem heb ik dit jaar gezorgd dat de Sinterklaaslootjes verdeeld werden. Via zo’n website kan je de lootjes uitdelen zonder dat je zelf weet wie wie trekt (normaal hielp buurman Cor hiermee, maar die ligt nu in het ziekenhuis). Maar dit systeem is nog niet fool-proof, getuige het volgende e-mailtje van Brenda:

Ik weet nu dus wie ik "getrokken" heb, zal er eens een leuk cadeautje voor verzinnen!

Bren

> sintnicolaas@sintlootjes.nl wrote:

> Beste Brenda,

> Jij hebt mama getrokken! Wil je even bevestigen dat je

> weet wie je getrokken hebt?

> Jan.

Ik heb niet verder verteld dat Brenda mama had getrokken. De gedichten waren dit jaar van hoog niveau, er zaten zelfs twee ollekebollekes tussen! Ik heb ook een erg leuk cadeau gekregen: een boek van Drs. P. (toevallig ook de uitvinder van het ollekebolleke). Een ander leuk cadeau was het boekje Dansen met honden voor Lars en Peter.

Al met al dus een zeer geslaagde Sinterklaasavond. Volgend jaar weer.

2 December 2005

Sint-o-gram

Voor de cryptogrammenliefhebbers onder de lezers dezes: er is op internet een Sint-o-gram verschenen, opgesteld door een bekende van mij. Hij heeft geen antwoorden voorgezegd, toch ben ik al een heel end op weg. Als jullie het antwoord weten op (bijvoorbeeld) 37, dan ben ik erg benieuwd. Ik ben al ver over de helft.

How to do just about everything

How to do just about everythingWow, ik heb van het bruidspaar een cadeautje terug gekregen! Uit Ierland heb ik het boek How to do just about everything. In dit boek staat bijna alles wat ik altijd al had willen doen: get rich, shake hands, make dreadlocks, en zelfs salsa. Een tip die heel belangrijk lijkt: How to Clean Epoxy Grout without Scrubbing. Ik wist nog niet wat grout was, maar aangezien het artikel tussen Clean a Bath en Remove Hard-Water Deposits from Showerheads staat, zal het wel iets dat tussen een bad en een douche zit. In ieder geval weet ik nu hoe ik het moet schoonmaken zonder te schrobben.

Dus: als je wilt weten hoe je iets moet doen, mail me! Ik zoek het even op in het boek, en het staat er waarschijnlijk in. (Je kunt ook zelf zoeken.)

Ingehaald

O wat hou ik van hard fietsen. Ik ging net de sleutels even terugbrengen naar Carolien, en op de Amsterdamsestraatweg stond ik bij het stoplicht naast twee mensen op brommers. Best enge mensen eigenlijk. Maar dat heeft mij niet belet om ze in te halen, nadat ik ze eerst 10 seconden voorsprong had gegeven. Ik ben ze drie kruispunten voorgebleven, toen sloeg ik af.

30 November 2005

Spelen

Ik ga meespelen in een toneelstuk! Via Imre werd ik benaderd door Mariëlle, die voor haar studie een toneelstuk moet regisseren. We spelen “Nu noch” (vertaald “Toe maar”) en Lippijn. In totaal zijn er maar vier spelers, waarvan ik er dus een ben. Eerst vond ik het nogal spannend, aangezien ik de enige ben zonder enige toneelervaring, afgezien van mijn rol als boswachter in de groep 8 musical Het spoor van Bijster dik 12 jaar geleden.

Momenteel zijn we nog in de verkennende fase: we spelen nog niet de stukken zelf, maar proberen wat gevoel te krijgen voor het acteren en het elkaar aanvoelen. Maar vooral heb ik het gevoel dat we nog niet acteren: we spelen! En dat vind ik natuurlijk geweldig leuk. Vanavond hebben we met ballonnen gespeeld, en met aardappels. We moesten boos zijn tijdens het aardappelen schillen, en dat deed mijn medespeelster Marijke zo goed dat ik met volle kracht een aardappel tegen m’n oor gesmeten kreeg. Ik kon ineens heel natuurlijk pijn spelen.

26 November 2005

Trouwerij

Gisteren zijn Carolien en Fouke getrouwd! Wat fijn dat er zulke leuke dingen gebeuren. Het was snertweer, maar heeft de pret niet gedrukt. Ik had van Fouke en Carolien de belangrijke taak gekregen om op het knopje van de CD-speler te drukken tijdens de ceremonie. De bode heeft me van tevoren uitgelegd hoe het ding werkte. Een beetje pijnlijk was het dat ik bij in totaal zes keer op het knopje drukken vier keer mis zat (te vroeg of te laat), maar het viel niet heel erg op – hoop ik. Bovendien was ik op de stoel van de bode gaan zitten, zodat die arme man een half uur moest staan – maar ja, daar ben je bode voor.

Na de plechtigheid hebben we in de stromende regen een groepsfoto gemaakt, waarne er in een cafeetje 30 meter verderop thee klaarstond. En belangrijker: heerlijke appelbollen. Ik heb met Tom en Jeroen gespeeld, en met een paar mensen leuk gekletst. En de cadeautjes van het bruidspaar bewonderd, waaronder een PS2.

Mama zou ‘s avonds ook komen, om met de eigenruimteclub te gaan eten. Door treinperikelen leek dat eerst niet te lukken, maar ze had in Amersfoort vriendjes gemaakt met iemand die met de auto werd opgehaald, dus ook dat kwam goed.

Na heerlijk eten in De 3 Vrienden zijn we naar het feest in Stadskasteel Oudaen gegaan. Binnen hebben we weer wat gekletst met elkaar en vrienden van Fouke en Carolien, en we hebben zelfs een heel klein beetje gedanst. Met mama en de broertjes van Carolien heb ik verstoppertje op het feest gedaan, en looptikkertje. Niemand had het door, geloof ik.

Binnenkort is er vast een uitgebreid verslag van het stel zelf te vinden op www.boss-reus.nl/trouwen

Groot worden

De afgelopen tijd heb ik een hoop dingen voor de eerste keer meegemaakt. Dit keer niet dingen als 120 keer jongleren of 100 stappen achteruitlopen, maar dingen waardoor je merkbaar ouder wordt. Het belangrijkste is dat vorige week de echtgenote van een vriend van me is overleden, op veel te lage leeftijd. Haar hart deed het niet meer. Ik vind dat zoiets van hoger hand verboden zou moeten worden. Ze is afgelopen vrijdag gecremeerd, onder enorme belangstelling.

Nog een bericht, nu blijer: een vriend van me heeft een kindje gekregen. Dat is na het bovenstaande bericht gelukkig weer wat blijer. Het ironische is dat het om dezelfde vriend gaat.

Stukken minder ingrijpend (wat kan je hier nog mee vergelijken) was het dat twee vrienden, Lars en Alex, allebei een auto hebben gekocht. Dit is voor het eerst dat leeftijdsgenoten een auto hebben die niet van een of andere zaak is. De auto’s zijn respectievelijk blauw en rood.

Oudere berichten »