Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

7 September 2008

Gids in Amsterdam

Riek & Jessica
Vorige week was mijn tante Riek met haar kleindochter (mijn achternicht) Jessica uit Canada op bezoek. In die week moest Jessica zo veel mogelijk van Nederland, en het liefst ook de rest van Europa zien, want zo vaak vlieg je ook weer niet naar de andere kant van de oceaan. Ik heb ze uitgenodigd om ook eens naar het westen te komen, want ze moesten natuurlijk Amsterdam zien. Omdat ik daar redelijk vaak werk, heb ik voorgesteld als gids op te treden.

Dat viel me niet mee. Gelukkig wist ik de Dam redelijk rap te vinden, en op instructies van m’n vader wist ik ook de Kalverstraat te vinden. Van daar zijn we door het Begijnhof richting Rembrandtplein gelopen, waar we wat gegeten hebben. Daarna zijn we met de tram richting Van Goghmuseum gegaan. Daar heb ik mijn favoriete Van Gogh-schilderij vastgesteld: De slaapkamer. Ook Jessica kozen hun favoriet: Jessica De witte boomgaard” en Riek Mand met viooltjes op een tafel.

Later hebben we met veel moeite de Wallen gevonden (ik heb zelfs de weg daarnaartoe moeten vragen, daar kom je in een andere stad niet mee weg). Toen we er eenmaal waren zijn we snel weer weggegaan, met blosjes op de wangen. Onderweg heb ik op het Max Euweplein nog een leuke foto genomen, wat de laatste foto met deze camera ging worden: even verder liet ik mijn camera met de lens op de straatstenen vallen, wat hem noodlottig is geworden.

Inmiddels zitten Riek en Jessica weer in Canada, waar ik ze volgend jaar hoop op te zoeken.

1 Comment »

  1. Ik kan je het Van Goghhuis in Nieuw Amsterdam/Veenoord van harte aanbevelen. Zullen we daar samen heen gaan?

    Comment by mama — 10 September 2008 @ 16:49

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment