Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

17 September 2007

Carnivàle

Carnivàle op SandwijckAfgelopen zaterdag was weer het jaarlijkse Sandwijck-feest. Dit jaar was het thema Carnivàle, naar een Amerikaanse TV-serie. De serie speelt zich af in de jaren ’30, en gaat over de mensen van een rondtrekkende kermis. Veel van die mensen hebben ofwel een lichamelijk afwijking, ofwel bovennatuurlijk gaven, die toen nog veel gangbaarder waren dan tegenwoordig. Zoals elk jaar was Sandwijck compleet omgetoverd, dit keer dus met een kermis in de achtertuin, en de hele binnenboel ingericht in jaren ’30-stijl.

Er waren veel bandjes, die allemaal leuke muziek speelden. En tussendoor draaide Frank oud-gemaakte muziek van de Bonzo Dog Band (waarvan ik nog nooit gehoord had). Buiten speelden bandjes in tenten en op de wagen, en er was ook een crèbakker, die crèpes bakte met likeur erin. We hebben de waarzegsters helaas gemist, maar gelukkig had ik een eigen zigeunervrouwtje mee, met glazen bol. Ook de andere wereld was niet voor ons weggelegd, de engelen pikten steeds andere mensen uit. Misschien zijn we daar nog niet klaar voor.

Carnivàle

Ik verheug me alweer op volgend jaar!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment