Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

27 August 2007

Als je pas getrouwd bent

Koekje bij de theeIk was laatst op het SIVO, een internationaal volksdansfestival in Odoorn. Op de gala-avond trad een volksdansclub uit Zweden op, met traditionele volkdansmuziek uit Zweden (hoe toepasselijk). Mensen op de tribune begonnen echter spontaan mee te zingen:

Als je pas getrouwd bent krijg je koekje bij de thee

Suiker op je brood, kind’ren op je schoot

Dit lied was kennelijk bekend, maar niet bij mij. Ik heb er een zoektocht van gemaakt, die tot gisteren niet het gewenste resultaat had: een fatsoenlijke gezongen versie van dit bruiloftslied. Inmiddels is die gevonden, in een versie van de . Alstublieft. En om even te huiveren: het is dit jaar ook een carnavalshit.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik er achter dat dit liedje behoorlijk geëvolueerd is: eerst was lever op je brood een traktatie, daarna boter, suiker, en tegenwoordig is pas honing op je brood iets om naar uit te kijken.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment