Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

23 August 2007

Weer een wijsje

Gister was op de radio een leuk liedje. En ik zou mij niet zijn als dat liedje vandaag niet in m’n hoofd zat. Maar tot mijn spijt was het grootste deel weggeraakt, en zaten alleen de eerste paar noten paraat in m’n hoofd. En natuurlijk had ik geen idee meer hoe het liedje heette. Dat gebeurt mij wel vaker, in het ergste geval heb ik er zo’n twee jaar over gedaan om te achterhalen dat het om Tom’s Diner van Suzanne Vega ging. Voor dit soort gevallen worden muziekzoekmachines ontwikkeld, bijvoorbeeld YahMuugle, van mij eigen universiteit. Ikzelf heb nog een veel betere zoekmethode: mijn broer Jaap. Ik heb hem het deuntje voorgezongen (en ik was niet echt goed bij stem), en wonder boven wonder wist hij het te herkennen (het is te beluisteren op YouTube gezongen door een amateurgezelschap, altijd nog beter dan ikzelf…).

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment