Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

29 December 2006

Kniepertjes

KniepertiesHet is bijna Oud & Nieuw, dus het is weer tijd voor kniepertjes. Volgens Drentse wijsheid, die tegenwoordig zelfs op Wikipedia is te vinden, zijn de kniepertjes in voor de jaarwisseling nog plat, en worden ze daarna opgerold. Dat geeft mij mooi even de tijd om te oefenen op dat oprollen, want dat is nog zo makkelijk niet. Maar platte kniepertjes gaat prima. Ik heb een wafelijzer gekregen van mama, en Jan-Jaap heeft geholpen met het bakken. Dus nu zit ik met een stapel van 50 kniepertjes. Kom gerust even proeven.

Morgen spekdikken, vanwege mijn Ter Apelse roots (als je vanuit Ter Apel naar Groningen gaat kom je over de Kielsterachterweg waar het bord “80 Tammo” staat). En omdat spekdikken lekker zijn natuurlijk.

2 Comments »

 1. He ben jij Erik??
  erg herkenbaar!

  moet voor mijn dochter kniepertjes beslag maken voor school.
  nog nooit gemaakt.. erg he? Nee dan maar spekdikken bakken.

  groet
  Alice

  Comment by Alice — 18 December 2009 @ 10:20

 2. Hoi Alice!

  Ik ben Tammo Jan, en dus niet Erik. Veel succes met de kniepertjes (lukt vast, al is het de eerste keer) en anders spekdikken.

  Comment by tammojan — 18 December 2009 @ 11:17

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment