Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

23 November 2006

Bridge

Ik heb weer hobby’s! En meteen twee, ik pak het grondig aan. Wellicht begin ik in februari aan een beginnerscursus acrobatisch rock-‘n-roll, dus ik ben nu vast bezig met een EHBO-cursus (want…). Elke dinsdagavond zit ik met een club anderen te oefenen op het aanleggen van stompverbanden, al dan niet hydrofiele zwachtels, en het altijd moeilijke vingerverband. Binnenkort heb ik examen, ik krijg nu al de zenuwen.

Verder ben ik begonnen aan een cursus bridge. Charlene heeft mij en Maarten overtuigd dat wij dat ook willen leren, en dus doen wij dat. De cursus, van vereniging Dombo, is elke maandag in een fors afgelegen sporthalletje, aan de andere kant van een troebel slootje. Als we niet worden afgeleid door een horde stampende judoka’s op de bovenverdieping oefenen we speciaal gestoken oefenspelletjes, en proberen we de biedtaal te leren. Zo betekent 2♣: “Heb jij toevallig 4 harten of schoppen in handen?” waarop Maarten kan antwoorden 2: “Nee, sorry“. Momenteel hebben we hier allebei nog een woordenboek voor nodig. Als ik in dit tempo doorleer, ben ik tegen de tijd dat ik in het bejaardentehuis zit zeker klaar om een fatsoenlijke pot mee te spelen.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment