Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

7 November 2006

Stamppotrally

Afgelopen zondag heb ik, net als vorig jaar, een rally gereden. De rally, georganiseerd voor de Lions door mijn vader, voerde ons dit jaar weer door heel Drenthe. Omdat het vorig jaar wat makkelijk was hebben Jaap en ik de lat hoger gelegd door de nacht ervoor flink te stappen (voorzover dat in Oosterhesselen mogelijk is, in de Lindeboom). Met maar 4 uur slaap heb ik genavigeerd, Jaap stuurde weer, en op de achterbank zat Esther zeer geconcentreerd de berm af te speuren naar letters. Misschien is een korte uitleg over deze rally op z’n plek:

De route-aanwijzingen zijn nogal cryptisch, met het bolletje-pijltje systeem. Wat dat betreft lijkt het op een oriëntatierit. Letters langs de weg moeten worden opgeschreven om te zorgen dat mensen geen stukken afsnijden. Verder waren er vragen onderweg, zodat het ook een soort puzzelrit is. Het rally-element komt erin door de gemiddelde snelheid, van 37 kilometer per uur. Deze snelheid moet exact gehaald worden. Wij hebben dat gered, op de minuut nauwkeurig, op een afstand van ongeveer 120 kilometer (dat is best knap, aangezien er ook bospaadjes op de weg lagen).

Een van de vragen was dit jaar Wat is het product van (Aalden – Wezup) en Zweeloo? (de vraag lijkt erg op die van vorig jaar). Deze vraag hoorde bij een paddestoel onderweg, met de afstanden 4,3, 0,3 en 3,0. Ik heb het antwoord (4,3 km – 0,3 km) * 3,0 km = 12,0 km2 = 1200 hectare gegeven. Andere antwoorden waren 7, en was zelfs iemand die schapenkaas had geantwoord.

We zijn overigens zesde geworden, van de 37.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment