Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

27 August 2005

Werk

Laat ik eens een fascinerend stukje over m’n werk schrijven. Deze week heb ik enkele uren besteed aan de letter m en de letter n. Het is algemeen bekend dat de m voor de n komt in het alfabet. Desalniettemin zitten ze in mijn hoofd andersom. Ik heb het liever over n bij m dan over m bij n. Dat is me tijdens m’n studie al eens flink opgebroken toen ik een Cholesky decompositie van een matrix helemaal had geprogrammeerd met de m en n verkeerd om. Op zich maakt dat natuurlijk niet uit, maar zodra je erover begint na te denken gaat het gegarandeerd mis. Zo ook met mijn Cholesky decompositie.

Deze week bleek dat ook een van mijn collega’s deze fout heeft gemaakt. Uit voorzorg heb ik daarom grofweg 60 m-en in n-en vervangen en vice versa. Bijzonder inspirerend werk. Mijn theorie is dat de verwisseling komt doordat de n minder poten heeft dan de m en dat ons hoofd ordent op aantal pootjes.

Update: Als tussendoortje heb ik ook eens uitgezocht hoe het zit met em en en. Dat zijn twee streepjes—gedachtestreepjes—die in veel tekstverwerkers (bijvoorbeeld Word 97–2005) verkeerd worden gezet. Zie in de vorige zin meteen hun verschil.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment