Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

22 May 2005

Zaterdag in de stad

Gisteren ben ik eens door de stad gaan lopen. Dat is me zo goed bevallen, dat ik straks weer op pad ga. Natuurlijk ging ik eerst naar de Pandhof (de kloostergang bij de Dom), om te kijken of ik inmiddels de scènes uit het leven van Sint Maarten kon herkennen in de sculpturen. De deur naar het Academiegebouw stond open, en ik zag het orkest van het USKO oefenen op de Carmina Burana. Erg leuk om eens een stukje van zo’n repetitie bij te wonen, en ik heb me lekker laten maken om ook naar het concert te gaan (oordopjes worden door de organisatie verstrekt, zie link). Wie gaat er mee?

Op mijn verdere wandeling kwam ik ineens een processie van priesters, in vol ornaat, tegen. Eén van hen liep zelfs met een staf, ik heb maar aangenomen dat dat Kardinaal Simonis was. Een andere herkende ik zelfs van gezicht, de Catholic Insider die laatst op de radio was. Het bleek dat er net een priester was gewijd, en dat gaat kennelijk met een hoop ceremonieel gepaard. Om de hoek zag ik een stel orthodoxe joden lopen.

In mijn agenda stond dat het Universiteitsmuseum een retrogaming-dag had, en daar kan ik als Prince of Persia fan natuurlijk niet wegblijven. Ik had verkeerd in m’n agenda gekeken, de tentoonstelling is vandaag pas. Maar hij werd al wel klaargezet, en ik heb de organisatoren wat geholpen door computers te installeren en leuke spelletjes uit te zoeken. Straks maar eens kijken of het nog leuk is.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment