Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

31 May 2009

хор

Groot Academisch Staatskoor MoskouAfgelopen dinsdag deed het Groot Academisch Staatskoor Moskou de provinciestad Coevorden aan. Dit was georganiseerd door de Lionsclub aldaar, voor het goede doel. En ik was erbij.

Het koor, onder leiding van Andrej Kozjevnikov, deed Coevorden aan in een tour die ook naar Raalte, Oldenzaal en Baden Baden voert. Voor de pauze zong het koor vooral klassieke liederen (Bach, Mozart, dat werk), en na de pauze mooie bewerkingen van Russische volksmuziek. Maar misschien wel het mooiste lied zongen ze aan het eind. Ik was wat verbaasd dat mijn moeder het—overigens loepzuiver—meezong, maar ze vertelde later dat het het bekende lied Mijn Nederland was (bekend van de beginregel Waar de blanke top der duinen, die weer bekend is van Herman Finkers). Voor de liefhebbers een luisterversie van Jeroen Zijlstra (uit Durgerdam)

1 Comment »

  1. Hartelijk dank voor dat loepzuiver!
    Weet je ook hoe het lied heet met de tekst: “wij zijn niet bang (3x) maar doodsbenauwd”?

    Comment by roelien — 2 June 2009 @ 22:51

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment