Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

20 December 2008

Weekendje Leuven

Paters oblatenArthur zat deze weken in Leuven, en Brenda en ik zijn een tijdje geleden een weekendje op bezoek geweest. Hij logeerde in een voormalig klooster, waar broeder Omer de dienst uitmaakte. Arthur had geregeld dat wij ook in het klooster mochten logeren, maar had gewaarschuwd dat het erg klein was: hij woonde twee maanden in een kamer van zes vierkante meter. Echter, omdat Brenda en ik met z’n twee├źn zijn, kregen we een grotere kamer, ongeveer zo groot als ons huis. Ik heb zelf bedacht dat het wel de kamer van de abt of moeder overste geweest zal zijn. Het zal wel de abt zijn geweest.

Leuven is overigens met zijn Begijnhof een erg mooie stad. Toevalligerwijs vond in het weekend dat we er waren het Kortfilmfestival plaats. We zijn daar zaterdagavond naartoe geweest, en hebben liefst twaalf korte films gezien: de Europese films Josh, Brakkvan, Zwischen Mauern, Tony Zoreil, Ripple, en de comedy’s Cereal Killer, Goodbye to the normals, Instead of Abracadabra, Rudi 35, La Valise, Check Please en Meine Eltern. Bijna alle films zijn aanraders, behalve Josh (helaas onbegrijpelijk). Het mooist was Instead of Abracadabra, op verzoek kan ik ‘m wel eens navertellen (Chimai!).

BoerenbridgegrafiekIn het klooster hebben we veel boerenbridge gespeeld, met als verrassende uitkomst dat Brenda ook een keer gewonnen heeft. Voor de adembenemend spannende strijd tussen Arthur en mij, zie nevenstaande grafiek.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment