Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

2 December 2008

EHBO-oefening

Slachtoffer in bunkerVorige week zondag was er een grote oefening van het Rode Kruis. Deze oefening was op het Fort Vechten, samen met het Veterinair Reddingshondenteam. Zeven Lotus-slachtoffers en een reanimatiepop hadden zich op het terrein verstopt, om door de reddingshonden gevonden te worden. Hun begeleiders lieten vervolgens aan ons, de EHBO’ers, weten waar het slachtoffer lag, om door ons verder geholpen te worden. Een voorbeeld van de communicatie:

 • Hallo, hier hondenteam 1, wij hebben hier een dooie bij de REDULT, over.
 • Hier centrale post, ik begrijp dat jullie een bewusteloos slachtoffer zonder ademhaling hebben, ik stuur een team naar de RED-UIT, over.
 • Dat is begrepen, wij wachten hier, over.
 • Prima, over en uit.

Waarop ik met mijn maat naar het reduit werden gestuurd. Daar lag Resusci Anne, met ook nog een afgerukt been. Ik ben meteen begonnen met reanimeren, nadat ik even wat hondenkwijl van het gezicht had geveegd. Andere verwondingen waren een verbrand oog, een slachtoffer in shock, iemand die eenzijdig verlamd was geraakt, en eentje met een stalen pijl door haar arm. Gelukkig zaten ze ‘s middags allemaal gezond aan de koffie.

2 Comments »

 1. Dag Jan,

  Ik, of eigenlijk, wij, kijken elke dag op je weblog!

  over

  Comment by Jaap — 16 December 2008 @ 23:24

 2. Dag Jaap,

  Wat leuk dat je, of eigenlijk jullie, elke dag op m’n weblog kijkt, of eigenlijk kijken! Ik kijk er niet zoveel op hoor, en in het bijzonder schrijf ik ook niet elke dag iets nieuws.

  over

  Comment by tammojan — 20 December 2008 @ 20:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment