Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

4 November 2008

Bie de Lidl

Ik zat net, op een zeldzaam avondje vrij, te luisteren naar het prachtige radioprogramma Twij deuntjes veur ain cent (uiteraard op Radio Noord). Daar kwam het geweldige nummer Bie de Lidl van Voorheen de Bende voorbij. Voorheen de bende was vroeger De bende van Baflo Bill, o.a. van het nummer Duddelip (hier in een uitvoering van HEM, Hessels Eerste Mannenkoor – voor de liefhebber). En die Bende van Baflo Bill was vroeger Rooie Rinus en Pé Daalemmer. Met bijvoorbeeld het juweeltje Zo ain as doe. Van die laatste hieronder een fragment.

n stuk of wat vratten op dien baaide linkerhanden
n haile dikke poest op dien rechterbil
en in dien mond doar ontbreken n poar tanden
ast wat tegen mie zegst din vlaigen de sputters op mien bril

vieze vette hoaren dai vind ik voak in keuken
peuterst in dien neus, ast eten veur mie kookst
kroep ik op bèr din vind ik van die gore peuken
omdastoe veur het sloapen eerst nog n sigaretje rookst

moar het gekke is wicht, mit die bin ik tevree
want zoas doe is der in t haile land gainain
nee t gekke is gré, mit die bin ik tevree
al is t ook nait aaltied rozegeur en moaneschien meschain

2 Comments »

  1. goed nummer van die twai manne. ze zingen ook “go jelle go” ergens op youtube.
    kom je snel eens in duitsland op bezoek?
    margaret & co

    Comment by margaret — 28 November 2008 @ 17:23

  2. Hoi Margaret & Co! Ik wilde nog even wachten met jullie te schrijven over het nummer “Go Jelle Go”, het past niet helemaal in het beeld dat ik van jullie Jelle heb. Ik kom graag een keer langs in Duitsland, wil je me wel je nieuwe e-mailadres e-mailen? Mijn adres staat rechtsboven denk ik.

    Comment by tammojan — 2 December 2008 @ 23:40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment