Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

26 September 2008

Topo

Mijn zus Lotte MSN’de deze week of ik toevallig een site wist waar je topografie-kaarten kunt downloaden. Zij moest namelijk oefenen voor haar toets, maar was het oefenvel kwijt (het zal in de familie zitten). Ik heb even geoefend, en kwam meteen bij de ideale site: TopoMania. Je kunt er landen laten aanwijzen, of een hoofdsteden/landendtoets doen. Ik heb meteen zelf ook even geoefend, en kwam tot de schokkende conclusie dat ik zou zakken voor Oost-Europa. Daarom heb ik onder het mom van Lotte overhoren zelf ook even geoefend. U mag mij dus, in ieder geval de komende week, overhoren over Oost-Europa. Ik weet al dat de hoofdstad van Albanië Tirana is, althans dat vertelde een mevrouw in de winkel desgevraagd, toen ik even geen Google bij de hand had.

3 Comments »

  1. Op http://www.purposegames.com/ kun je ook topografie (en nog veel meer) leren. Ik kan inmiddels de staten van de VS aanwijzen. Elke keer als ik nu `Kentucky’ of `Wisconsin’ hoor, dan zie ik voor me waar die staat ligt, heerlijk.

    Comment by Ionica — 7 October 2008 @ 12:08

  2. Ik zal het eens proberen, dat is pas een uitdaging: een proefschrift schrijven en de staten van Amerika leren tegelijk!

    Comment by tammojan — 7 October 2008 @ 13:36

  3. Mijn kinderen maken al geruime tijd enthousiast gebruik van de toposite op http://www.brujon.net/topo, waar je kunt oefenen met aanwijzen en naamraden van provincies, landen en werelddelen.

    Comment by Rob de Vries — 26 May 2009 @ 00:52

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment