Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

31 December 2004

Eindejaarsbonus

Ik merk dat het updaten van m’n weblog alweer een dikke week achterwege is gebleven. Dat komt natuurlijk omdat ik het druk heb gehad, en daardoor heb ik nu een hoop te schrijven. De details laat ik achterwege, die zitten nog wel in m’n hoofd, en als iemand ernaar benieuwd is moet hij of zij maar e-mailen.

Op kerstavond was ik in Oosterhesselen, waar we volgens (Duitse) traditie de kerstboom hebben opgetuigd. Sterker nog: de boom kwam pas op de avond zelf uit het bos – met enige hulp van Peter en Jaap. Ook had mama lekker gekookt, ik weet niet of het speciaal voor Kerst lekker was, of gewoon lekker. Op eerste kerstdag was er een lekker uitgebreid ontbijt, waarna ik naar papa ben vertrokken. Daar heb ik natuurlijk met de zusjes gespeeld, we hebben geschommeld, en een fietswedstrijdje gedaan (ik in de allerlichtste versnelling, viel niet mee).

Op tweede kerstdag ben ik met Jaap naar Groningen geweest, waar ik zijn werk heb bezocht, ik mocht zelfs helpen, door de bierviltjes klaar te leggen. Om middernacht lag ik op bed, en Jaap begon toen echt met werken. Om half tien ‘s ochtends ben ik opgestaan, en heb ik de wacht overgedragen aan hem. Terwijl Jaap sliep heb ik door mijn tweede thuisstad rondgelopen, gekeken bij de schaatsbaan op de Grote Markt, en zelfs even gestudeerd in de univeriteitsbibliotheek (UB voor intimi).

De dag na Kerst heb ik de andere kroeg waar Jaap barman is bezocht. We hebben daar tot half drie ‘s nachts vertoefd, vrij aangenaam, maar ik was blij dat Jaap zo dicht bij het cafĂ© woont.

Ik vergeet in dit verhaal dat ik ook naar de verjaardag van een kennis van m’n vader, een lagereschoolvriend, en mijn neef ben geweest. Het waren dus drukke dagen.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment