Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

17 August 2008

iPod op de fiets

Ipod op stuur
Sinds kort heb ik een nieuwe iPod: een iPod Touch. Ik had het apparaat al een tijdje van Sara te leen, en nu hebben we van iPod gewisseld. Deze iPod Touch, zeg maar een iPhone zonder telefoon, is een stuk groter dan m’n vorige iPod, maar kan ook een stuk meer. Als ik in de buurt van draadloos internet ben, kan ik m’n e-mail erop lezen, m’n nieuwsfeeds erop bekijken, en als het moet zelfs m’n weblog erop bijwerken. Verder kan ik er ook muziekjes op afspelen.

Een nadeel van de nieuwe iPod is dat hij alleen via touchscreen te bedienen is, en dat vind ik lastig als hij in m’n broekzak zit, of aan de beltclip aan m’n riem. Daarom heb ik, met heel veel vriendelijke hulp van een meneer van de werkplaats bij natuurkunde, een plaatje op m’n fiets gemonteerd om de iPod op vast te klikken. Zo kan ik tijdens het fietsen de iPod bedienen, en zien waar ik op druk.

Ik vond de vinding dusdanig inventief dat ik hem eens gepost heb op een forum. Daar stroomden de reacties al gauw binnen: sommigen waren bang dat de elektronica zou lostrillen, anderen betwistten dat (hij zit bij mij in de Fiat al tijden op het dashboard en dat trilt veel harder), en weer anderen waren vooral bang dat hij gestolen zou worden (of een spandoek met de tekst: ik heb een iPod). Ondertussen rakelden ook weer mensen de discussie op of je eigenlijk wel mag telefoneren op de fiets (volgens goed forumgebruik moet minstens de helft van de berichten off topic zijn). Het leukst vond ik de reactie van een zekere Monique: Helemaal geweldig.

2 Comments »

  1. Hey broer,

    Ga je nog eens iets nieuws posten??

    Comment by jaap — 7 September 2008 @ 17:00

  2. Ja Jaap, komt eraan.

    Comment by tammojan — 7 September 2008 @ 20:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment