Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

12 July 2008

Ideale zaterdag²

Koffie en buutsinhoudVandaag was weer een typische ideale zaterdag. Omdat Brenda moest werken, was ik al bar vroeg op. Daarna ben ik nog even naar bed gegaan, om daar een aflevering van All in the Family te kijken. Daarna heb ik de badkamer eens geboend, een wasje gedraaid, het hok van Josefien schoongemaakt en de kattenbak verschoond. Daarna heb ik het oud papier en glas weggebracht. Het was toen nog maar elf uur! Omdat de gang er inmiddels in zat, heb ik op de achterkant van een envelop even een plan gemaakt van alle dingen die ik wilde doen. Voor de zekerheid heb ik er ook werken opgezet, als stimulans om toch vooral eerst alle andere dingen te doen.

Nou moest ik ook nog naar de stad (onder andere om een blommetje te kopen), en omdat ik gisteren wederom de vaste Gutenberg-afspraak heb gemist, heb ik met Arthur afgesproken om dit vandaag goed te maken bij de pas geopende offee Company in Utrecht. Daarna hebben we op de markt even vis en groente gekocht. En en passant heb ik ook nog dat blommetje gekocht. Arthur ging weer zijns weegs, en ik heb nog snel een vaas voor de blommetjes gehaald.

Op weg naar huis, met aan het stuur de groente, de vis, de vaas, en op de voordrager de blommetjes, kwam ik op het Westplein een Jaguar met pech tegen, die ik even heb helpen aandrukken. Na de reis te hebben hervat bedacht ik ineens dat er in de molen nog gemusiceerd werd. Daar heb ik nog even met de muzikanten, die ook bij Pieremachochel spelen, gebabbeld (en werden er twee nummers speciaal voor mij gespeeld), waarna ik mijn tocht naar huis voortzette.

Wederom op weg naar huis kwam ik op het idee om een oud project eens nieuw leven in te blazen: een box in de keuken. Dit opdat ik niet tijdens het afwassen de muziek in de kamer belachelijk hard hoef te zetten. Ik heb jaren geleden al eens aangekondigd dat ik zodra ik een eigen keuken had zo’n box zou aanleggen, en nu leek me dat moment aangebroken. Dus heb ik bij de Emmaus een stel boxen gehaald. Toen toch maar naar huis—het was inmiddels half vijf—om daar de vis in de koelkast te gooien.

De route ging door naar Harko, om daar een kabeltje voor de box te kopen, en naar Mustafa de kapper. Op de terugweg daarvandaan heb ik nog even boodschappen gedaan, waarna ik thuis de blommetjes op een vaas heb gezet en het tweede wasje opgehangen.

Inmiddels is het zo’n 21:22, en is het tijd om de ideale zaterdag voort te zetten. Laat ik nog even melden dat de vis helaas mislukt is (hij had niet in het vriesvak gemoeten). Ik ga verder met m’n zaterdag, hij is nog lang niet afgelopen!

Update: ‘s Avonds hebben we de kamer verbouwd om met de buren een Koot & Bie filmavond te houden.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment