Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

13 April 2009

Paasbult

Paasvuur Valsteeg
Het is weer Pasen. Net als, bijvoorbeeld, in 2004. En net als toen was er weer een paasvuur aan de Valsteeg. De bult is gekeurd door de paasvurencommissie van de Drentse folkloristische vereniging ‘t Aol Volk (vooral niet te verwarren met ‘t Volk van Grada, genoemd naar een oud-leidster van ‘t Aol Volk). De uitslag van de paasvurenschoonheidswedstrijd was bij het plaatsen van dit bericht nog niet bekend, maar ik geef de Valsteeg een goede kans.

Ook het branden ging uitstekend. De foto hiernaast is twee minuten na het aansteken van de bult genomen. Opmerkenswaardig vond ik de kleine tornado’s van rook die van het vuur af woeien. Als er toevallig een meteoroloog meeleest mag die eens uitleggen waar die vandaan komen.

Update: De bult van De Mars (d.w.z. de bult waar ik het hierboven over had) heeft zowel de prijs voor de hoogste bult, met 6,90 meter, als de prijs voor de mooiste bult in de wacht gesleept. Gefeliciteerd!

Paasbult Valsteeg

1 Comment »

  1. mooi fikkie broeder!

    Comment by pieter — 15 April 2009 @ 16:10

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment