Tammo 80

Home / Weblog / Java / Reizen / Taalverhaspelingen

25 January 2009

Uit in Nijmegen

Vrijdag ben ik eens langs geweest bij Rob in Nijmegen. Die woont daar pal in de Molenstraat, volgens mij het equivalent van de Poelestraat in Groningen. Hij heeft daar een heel sjiek appartement. Om het dieven niet te makkelijk te maken zal ik niet alle coole gadgets opnoemen die hij verzameld heeft, maar een pooltafel en een bubbelbad zullen ze wel niet al te snel meenemen, dus die kan ik gerust noemen.

We hebben uiteraard gepoold, en ik heb een keer gewonnen. Ook heb ik een keer verloren door in één keer de witte en de zwarte bal op het parket te wippen, maar daar zal ik niet over uitweiden. Hierna zijn we even naar café De Tempelier gegaan. Daar stond een Russisch meisje te dansen, en ik dacht dat ik na mijn stoomcursus Russisch wel een goede openingszin kon bedenken. Net toen ik die na een half uur bedacht had, stelde Rob voor om weer te gaan. Dat kwam uit, want de zin luidde: “я иду домой, пака” (ik ga naar huis, dag). Die heb ik het meisje in het oor gebruld (de muziek stond wat hard), en we hebben haar in verbijstering achtergelaten.

7 Comments »

 1. Tammo, je hebt toch niet teveel bier zitten drinken vrijdag, hè?

  Comment by Arthur — 25 January 2009 @ 20:38

 2. Natuurlijk niet, maar ik denk dat ik niet zo goed tegen bitter lemon kan.

  Comment by tammojan — 25 January 2009 @ 21:02

 3. ‘t Is pOka…

  Comment by Brenda — 26 January 2009 @ 17:35

 4. Tsja, die bitter lemon hè…

  Comment by tammojan — 26 January 2009 @ 17:36

 5. Rob? Is dit DE Rob?

  Comment by Vincent — 2 February 2009 @ 00:39

 6. Jawel, dit is de Rob, mijn medewereldrecordhouder Prince of Persia.

  Comment by tammojan — 2 February 2009 @ 09:52

 7. oud wereldrecordhouder :( en het staat nu zo scherp dat ik de hoop (en zin) heb opgegeven dat we ooit nog in de buurt komen?

  Comment by rob — 14 February 2009 @ 05:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment