Liefdescalculator

Deze liefdescalculator heb ik een paar jaar geleden gemaakt, volgens een algoritme dat ik al op de basisschool geleerd heb. Een studiegenoot van me heeft ongeveer rond dezelfde tijd hetzelfde idee gehad, en heeft het commerciëler aangepakt: www.lovecalculator.com. Hij heeft er (wel) een leuk zakcentje aan overgehouden...

De manier om het 'liefdesgehalte' tussen twee personen uit te rekenen gaat helemaal niet uit van karakter e.d. (voor het geval je dat mocht denken), maar alleen maar van de namen van de twee betrokkenen. Op een kladblaadje schrijf je het volgende (voor het standaardvoorbeeld):

Erik de Vries
LOVES
Marietje Jansen

Om te beginnen tel je nu hoe vaak de letters L, O, V, E en S in de beide namen samen voorkomen. In dit geval wordt dat 0,0,1,6,2:

00162

Nu tel je de waarden van elke twee cijfers naast elkaar op en zet die eronder (als er meer dan 9 uitkomt, tel je de waarde van de twee cijfers bij elkaar op en neem je die waarde):

00162
0178

Dit herhaal je tot er een getal van twee cijfers uitkomt:

00162
0178
186
95

Het percentage is nu dus 95%. Om erachter te komen wat voor relatie het is, tel je de overgebleven letters van de namen (dus niet de L, O, V, E en S) af: vriendschap, hartstocht, haat, liefde. In dit geval wordt het liefde.


Menig staande ovatie is veroorzaakt door iemand die opsprong om als eerste bij de garderobe te komen.